Faze si fraze de “navigat” printre sentimente

Se vorbeste mult in ultima vreme despre copii anxiosi, parinti ingrijorati, probleme de comportament, urgenta unui diagnostic si de ajutorul de care ar trebui sa beneficieze orice copil in dezvoltarea sa. Noi, la BebeArt incurajam interactiunea de calitate dintre parinti si copii. Interactiunea de calitate te va ajuta sa vezi care sunt sensibilitatile copilului tau, sa afli ce preferinte are si in felul acesta sa intervii atunci cand ceva iese din tipar. Interactiune de calitate nu inseamna sa renunti la viata ta profesionala, la cea de cuplu sau la timpul petrecut cu prietenii, inseamna insa sa fii disponibil si pentru copilul tau.
Presupunem ca vrei sa ai un copil sanatos si din punct de vedere emotional si de aceea incepem astazi un serial in care iti recomandam jucarii, jocuri si modalitati de a “naviga” printre sentimente impreuna cu pretioasa ta comoara. Fraze simple care sa va ajute sa identificati, sa acceptati si sa lucrati stari si sentimente.  
 
1.  Te iubim. Esti in siguranta!
Cuibariti-va impreuna in castel, tine-l aproape si spune-i ca-l iubesti. Momente nepretuite in care mintea si corpul se relaxeaza, iar starea de bine prinde radacini.
 
2. Ai vrea sa desenam asta … Cum ai putea s-o desenezi?
De multe ori, o imagine face cat o mie de cuvinte, iar copiii pot asterne cu usurinta intr-un desen, o pictura sau o “mazgaleala” lucruri care ii preocupa atunci cand nu pot folosi cu usurinta cuvintele.
 
3. Sa facem baloane!
Inspiram, alergam, suflam si … uitam. Uitam de neplaceri si ne bucuram de moment. Specialistii si mamele spun ca suflatul chiar este o activitate anti-stress. Oare taticii sunt si ei de acord?
 
4. Esti capabil! Poti sa o faci!
Inregistreaza-l spunandu-si ca poate. Prostiti-va, inganati-va, jucati-va si la final pastrati mesajul care va place ce-l mai tare. BebeArt va recomanda brandul Learning Resources si buzzers cu inregistrare. Apasati butonul si incurajati copilul cu un mesaj puternic si plin de iubire. Alergatorii de maraton fac asta pentru a mai avansa un kilometru, pentru ca un drum incepe cu un prim pas. Noi, am adauga ca un prim pas trebuie sa fie un pas facut cu dreptul in copilarie.
 
5. Si maine e o zi. Suntem aici pentru tine!
Poate parea un fleac, dar copiii au nevoie sa li se articuleze ca esti disponibil pentru ei. Incepeti un puzzle, pastrati-l in rulou ca sa il continuati a doua zi, iar in felul acesta ii transmiteti mesajul ca si maine se poate continua si rezolva un proiect sau intelegerea unei probleme.
 
Suntem siguri ca aveti si voi trucuri pentru jocul cu copiii si de-abia asteptam sa le impartasiti cu noi. Ramaneti aproape pentru urmatoarea transa de idei !